DruštvoVesti

Odobrena nabavka potrebne mehanizacije za poljoprivrednike

Od samog osnivanja Međuopštinske unije poljoprivrednika pa sve do danas, Ministarstvu poljoprivrede upućivani su zahtevi da se naše područje za bavljenje poljoprivredom i stočarstvom odvoji od ostalih područja u Srbiji zbog svoje specifičnosti i izmeni pravilnik kojim bi bila dozvoljena nabavka dodatne mehanizacije.

Ova Unija je poslala  pismo pomenutom ministrastvu a zamenik ministra je početkom novembra prošle godine došao u Novi Pazar i obišao pojedina gazdinstva gde se uverio da je zaista potrebna dodatna mehanizacija. Nakon njegove posete, Ministarstvo poljoprivrede uvažilo je zahteve zbog čega su poljoprivrednici veoma srećni i zadovoljni.

Presdednik Međuopštinske unije poljoprivrednika , Ismet Sajtarić ističe da je u poslednje tri godine mnogo više urađeno za stočarstvo nego u prethodnih sedam godina gde naglašava da je pomoć Grada Novog Pazara bila od izuzetnog značaja koja je izdvajala iz budžeta deset miliona dinara a za ovu godinu čak dvanaest miliona a taj novac se koristi za kupovinu opreme i mehanizacije koju zajednički poljoprivrednici koriste što je primer u Srbiji a bilo je i donacija iz EU.

B.V.

 

Podeli