DruštvoSport

RК Pobednik: Vlast u Prijepolju prema nama ima maćehinski odnos

Nakon sastanka predsednika  RK Pobednik sa Predsednikom opštine Prijepolje, rukovodstvo kluba oglasilo se  saopštenjem za javnost  i izrazilo nezadovoljstvo statusom ovog kluba i odnosom Prijepoljske vlasti prema njemu:

Iako je gospodin Dragoljub Zindović, na današnjem sastanku, nakon izlaganja Predsednika kluba, Aleksandra Babića, sam konstatovao da je našem klubu, za osnovne troškove putovanja, organizaciju utakmica, sudijske takse, kotizaciju, članarinu i ostale tekuće troškove u Super B ligi, potrebno preko milion dinara, ipak je podržao odluku komisije kojom nam se dodeljuje ponižavajućih 400.000 dinara.

Iako smo jedini superligaški klub u gradu, iako smo godinama ćuteći trpeli maćehinski odnos Opštine prema nama, iako se nikom nismo zamerili, iako smo sportski podnosili nesportske bočne udarce, lokalna vlast je ipak odlučila da otvoreno krene u akciju gašenja kluba.

Danas je postalo potpuno jasno da vlast u Prijepolju ne da neće da nam pomogne već sve radi kako bi RК Pobednik brzo nestao sa srpske sportske scene. Očigledno je da istorijski uspesi Pobednika u prethodne dve godine nimalo ne dotiču ljude koji upravljaju našim gradom.

Cela rukometna Srbija zna da je 2016. godine grupa rukometnih entuzijasta sopstvenim sredstvima osnovala klub koji je za dve godine stigao do Super B lige, što nije zabeleženo u istoriji prijepoljskog sporta, a verujemo i šire. No, taj podatak nije dovoljan da RК Pobednik dobije isti status kao prijepoljski betonligaši koji se ponose činjenicom da preko 20 godina tavore u najnižem rangu takmičenja.

Nemamo ništa protiv što pojedini klubovi, kojima je najdalje gostovanje u Požegi, dobijaju milionske godišnje iznose za takmičenje ali ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da nama Opština ne može da pokrije osnovne troškove. Jednostavno, nije logično da svuda u Srbiji gde se pojavimo uživamo ugled i poštovanje a jedino u svom rodnom gradu nailazimo na otpor i nerazumevanje.

Nismo politički opredeljeni ali ovim činom vlast nas tera u opoziciju jer drugog izbora nemamo. Nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti naći rešenje kako da spasimo klub od uništenja i naš istorijski uspeh od zaborava.

Podeli