DruštvoVesti

Srednja Medicinska škola od danas nosi naziv “Dva heroja”

Srednja Medicinska škola u Novom Pazaru od danas nosi ime Dva heroja, doktora Dževada Ljajića i anestetičara Miroslava Veselinovića koji su tragično nastradali pre 4 godine u padu helikoptera spašavajući život novorodjenoj bebi iz porodice Ademović. Na inicijativu Gradskog veća prošle godine doneta je odluka o davanju imena školi po dvojici heroja a danas je i otkrivena spomen ploča posvećena dvojici tragično nastradalim medicinskim radnicima.

“Ono što činimo za života odjekuje u večnosti” poruka je na spomen ploči posvećenoj dvojici heroja doktoru Dževadu Ljajiću i anestetičaru Miroslavu Veselinoviću koju su danas otkrile poridice stradalih zdravstvenih radnika i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ispred srednje Medicinske škole.

Obraćajući se velikom broju okupljenih direktorka škole Šerifa Preljević istakla je čast što se upravo ova škola sad zove po dva istinska heroja, navodeći da je sigurno najponosniji sin Miroslava Veselinovića koji pohađa školu koja nosi ime po njegovog ocu-heroju.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da su Ljajić i Veselinović istinski heroji i humanisti koje grad nikada neće zaboraviti.

Osim Ljajića, Veselinovića i bebe iz porodice Ademović, u helikopterskoj nesreći su živote izgubili i pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Djukarić, zastavnik Nebojša Trajić, i mehaničar letač Ivan Miladinović.

K.R.

Podeli