DruštvoVesti

Obeležena četvorogodišnjica od pogibije dr Dževada Ljajića

Pre četiri godine poginuli su u padu helikoptera Vojske Srbije prilikom transporta životno ugrožene novopazarske bebe za Beograd dr Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović. Iz udruženja građana “Otvorena ruka” čiji je član bio i dr Ljajić , svake godine na ovaj dan obiđu njegov mezar u Dugoj Poljani a u školi u selu Buče rganizuju besplatne preglede za sve meštane i podele lekove koji im trebaju. Tako su učinili i ovaj put nakon čega je u Udruženju podeljena i huminitarna pomoć porodicama slabijeg materijalnog stanja.

Ni danas, posle pune četiri godine od pogibije dr Dževada Ljajića, njegovi prijatelji ne izostave a da ne obiđu njegov mezar. Kolege iz Udruženja građana “Otvorena ruka” izučili su  Fatihu na njegovom mezaru nakon čega su u školi u selu Buče , organizovali sa timom lekara preventivne preglade za sve meštane i besplatno delili lekove koji su im potrebni a koje mahom plaćaju.

Predsednik Udruženja “Otvorena ruka” Edin Kolašinac , kazao je da dr Ljajića nikada neće zaboraviti njegovi prijatelji kao ni njegovu porodicu, suprugu i dva sina. Rekao je da je dr Dževad bio veliki humanista i da je kao takav, spasavajući tuđ, izgubio svoj život.

Da podsetimo, dr Dževad Ljajić je pre četiri godine ,tragično izgubio život prilikom pada helikoptera u kome je bila i beba koju su, da bi joj spasili život, prevozili u Beograd. Pored njega i bebe, poginuo je i njegov kolega Miroslav Veselinović kao i  još njih četvoro članova posade.

B.V.

Podeli