DruštvoVesti

Obeležen Dan bosanskog jezika

Osnovna škola Halifa bin Zaid Al Nahjan danas je obeležila Dan bosanskog, maternjeg jezika Bošnjaka. Poseban gost bio je književnik Enes Nikšić koji je ovom prilikom promovisao antologiju “Biserni Đerdani” sa saradnicima iz Društva za bosanski jezik. Pripremljen je i prigodan program za ovu priliku u organizaciji učenika i nastavnika ove škole u saradnji sa Društvom za bosanski jezik na kome u ovoj školi nastavu pohađa dve trećine učenika.

Kolektiv Osnovne škole Halifa bin Zaid Al Nahjan sa učenicima a u povodu obeležavanja Dana bosanskog, maternjeg jezika Bošnjaka na veoma prigodan način pripremio obeležavanje ovog dana. Iako je raspust bio produžen, učenici su sa nastavnicima a u saradnji sa Društvom za bosanski jezik uspeli da sve pripreme na vreme i danas su to prezentovali prisutnima.

Direktor ove škole, Besim Adilović ističe da je ponosan što su iz Društva za bosanski jezik baš njima ukazali čast da budu domaćini ove proslave i promocije Nikšićeve antologije koju su dobili na poklon.

Škola Halifa bin Zaid Al Nahjan skoro pune četiri godine nosi titulu najsavremenije obrazovne institucije ne samo u regionu već i na Balkanu o kojoj računa vode ne samo zaposleni u njoj već i učenici koji su ponosni što baš njihova škola najlepša.

 

B.V.

Podeli