DruštvoVesti

Gradonačelnik Biševac u Aleksincu: Novreška prijatelj Novog Pazara

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac prisustvovao je danas velikom skupu čelnika 91 lokalne samouprave koje su uključene u projekat “Norveška za vas – Srbija”, koji je održan u Aleksincu. Na skupu  je učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Gradonačelnik Novog Pazara je odabran da na ovom značajnom skupu predstavi uspešno realizovan projekat rekonstrukcije Osnovne škole “Stefan Nemanja” koju je finansirala Kraljevina Norveška u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja.
Gradonačelnik Biševac je rekao da je ovo najbolji primer kako se zajedničkim snagama uz pomoć prijatelja kao što je Norveška može uraditi mnogo značajnih projekata.
Pored predsednika Srbije na skupu su učestvovali i ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad te ministri Vlade Republike Srbije Zoran Đorđević i Branko Ružić.
Na ovom velikom skupu predstavljeni su primeri dobre saradnje Kraljevine Norveške i opština u Srbiji.
Inače, ambasador Kravljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad je zbog realizovanog projekta rekonstrukcije ove novopazarske škole kao i rekonstrukcije krova na zgradi Doma zdravlja dobio posebno priznanje – Plaketu Grada Novog Pazara za 2017.godinu.
Senada Kalić
Podeli