Počela javna rasprava o Nacrtu medijske strategije

Javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji je počela, a do 1. marta, do kada će trajati, biće organizovana i četiri okrugla stola.

U okviru javne rasprave, biće organizovana i četiri okrugla stola – 19. februara u Novom Sadu, 22. februara u Nišu, 25. februara u Čačku i 27. februara u Beogradu.

“U javnoj raspravi i na okruglim stolovima učestvovaće predstavnici medijskih i novinarskih udruženja koja su činila Radnu grupu za izradu medijske strategije”, navodi se u saopštenju Kancelarije vlade Srbije za saradnju s medijima.

To je dogovoreno na nedavnom sastanku predsednice vlade Ane Brnabić sa članovima te radne grupe.

Pored članova Radne grupe, u izradi Medijske strategije učestvovao je i veliki broj eksperata, predstavnika međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva, medija, medijskih javnih servisa, akademske javnosti i drugi.

Po završetku javne rasprave, Kabinet predsednice vlade analiziraće sve sugestije, predloge i primedbe svih učesnika javne rasprave i pripremiće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

Tekst Nacrta medijske strategije i sve informacije u vezi sa održavanjem javne rasprave dostupni su na sajtu Vlade Republike Srbije, i na Portalu e-Uprave.

Javnu raspravu o Nacrtu medijske strategije sprovodi Kabinet predsednice vlade.

Primedbe, predlozi i sugestije u vezi Nacrtom strategije dostavljaju se Kabinetu do 1. marta ove godine na mejl medijska.strategija@gov.rs ili na adresu Nemanjina 11, Beograd (sa naznakom “Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji”).

 

IZVOR: TANJUG

Podeli