DruštvoVesti

Borba protiv ekstremizma kroz interkulturalno obrazovanje mladih

Mladi iz Novog Pazara, Niša i Bora uče kroz Školu interkulturalizma da budu otvoreni prema kulturnim razlikama te da se uzajamno poštuju. Aktivnosti i radionice realizuju se u okviru projekta „Ne računaj na mene – borba protiv ekstremizma kroz interkulturalno obrazovanje mladih“.

Ovaj važan projekat realizuje se u tri grada Srbije, Novom Pazaru, Nišu i Boru. Nosilac projekta je Centar za razvoj civilnog društva iz Zrenjanina, a realizuje ga sa partnerskim organizacijama među kojima je i novopazarska NVO „Urban In“.

Kroz Školu interkulturalizma obrađuju se teme koje su veoma važne za cijelu zemlju, a naročito za etnički, religijski i kulturalno mješovite sredine kakva je Novi Pazar.  Dvadesetak mladih uče od renomiranih predavača, među kojima su sociolog i društveni kritičar Jovo Bakić, borac za ljudska prava Osman Balić i teolog Vladimir Ilić.

Dio programa tog projekta koji se realizuje u Novom Pazaru podrazumijeva održavanje radionica, susret sa čelnim ljudima Grada i posjetu kulturno-historijskim i vjerskim spomenicima.

A. Ni.

 

Podeli