EkonomijaVesti

Biševac: Subvencijama Grada domaćim poslodavcima do novih radnih mesta

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i direktor Filijale nacionalne službe za zapošljavanje Fahrudin Đekić sa saradnicima obišli su pogon uspješne novopazarske firme „Dasa nameštaj“. Posjeta je organizovana sa ciljem unapređenja poslovne saradnje domaćih poslodavaca, Grada i drugih institucija koje zajednički rade na pospješivanju zapošljavanja. Biševac je tom prilikom rekao da se politika grada Novog Pazara odnosi i na realizaciju projekata kojima se subvencionišu domaći poslodavci kako bi se otvarala nova radna mjesta.

Fabrika namještaja „Dasa“ bavi se proizvodnjom uglavnom tapaciranog namještaja. Polovinu proizvodnje izvoze u zemlje bivše Jugoslavije. Uspješno posluju duže od dvadeset godina, a zapošljavaju oko 80 osoba. U posljednje dvije godine posredstvom i programima Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada uposlili su deset novih radnika.

Poslodavac „Dasa nameštaj“ korisnik je sredstava koja su opredjeljena kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja koji se odnosi na zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih.

Grad Novi Pazar dodjelio je ovom poslodavcu milion dinara kao subvenciju za otvaranje pet novih radnih mjesta. Sličnih aktivnosti realizacijom mnogih projekata koji se odnose na subvencije pri zapošljavanju biće daleko više u narednom periodu.

Grad je na ovaj način subvencijama sa 10 miliona dinara u prošloj godini omogućio otvaranje 50 novih radnih mjesta, te je na taj način obezbijeđen siguran prihod za 50 porodica.

Kako su naglasili iz Nacionalne službe za zapošljavanje polovinom narednog mjeseca počinje promocija i prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja na lokalu.

A. Ni.

Podeli