“AKO TE NEKO ROKNE PRE MENE…” Šešeljev sin od oca naučio da najbrutalnije PRETI I VREĐA

Nikola Šešelj, sin lidera SRS, nastavio je bezumni pir radikala pošto je na Fejsbuku pretio Đorđu Žujoviću iz LDP-a da će mu “glavu skratiti”.

Šešelj junior je na Fejsbuku objavio fotografiju Žujovića i ispisao morbidnu pretnju da bi nedugo zatim ta objava bila izbrisana.

– Ja ću ti glavu skratiti, pa makar mi to bilo poslednje u životu – poručio je Nikola Šešelj.

To mu nije bilo dovoljno, pa je nastavio sa pretnjama na toj društvenoj mreži.

– Ako ga neko rokne pre mene, skupiću bar jedno 100.000 evra za tog gospodina. Mrzi me da se krećem zbog majmuna, a majmun se ne plaši za bezbednost… Glava ti je ucenjena, a ja sam već počeo da skupljam pare – napisao je u objavi koja je ubrzo uklonjena.

Član predsedništva LDP-a Đorđe Žujović očekuje da država hitno reaguje.

– Ostavio sam rok državi od 48 sati da reaguje, a ukoliko to ne učini danas do 14 sati, podneću krivičnu prijavu protiv Nikole Šešelja za direktne pretnje smrću. Reč je o osobi koja je već hapšena zbog ilegalnog posedovanja oružja. Nisam zabrinut jer je reč o kukavici, ali imam porodicu i prijatelje. Pretnje su istovremeno i sramne i opasne i zato bi država morala da reaguje da se to ne bi više ponavljalo – ističe za “Blic” Žujović.

Kako kaže, država treba da proceni koliko je ugrožena njegova bezbednost.

– Ponavljam da nisam zabrinut, ali ako je država ozbiljna i odgovorna, staće na put ovakvom ponašanju radikala. Pretnje su ubrzo uklonjene sa Fejsbuka pošto su verovatno i oni svesni da se radi o krivičnom delu. Ali mi smo sve uspeli da slikamo i zabeležimo – podvlači Žujović.

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov ističe da su pretnje Šešeljevog sina samo nastavak nevolja koje prave radikali u poslednje vreme.

– Ako želi da stane tome na put, država mora da reaguje i zato me zanima da li će u ovom slučaju biti pokrenut neki postupak. Ukoliko i ovo prođe nekažnjeno, ako država smatra da je sve to benigno, radikali će se osećati nedodirljivim i nastaviće da prave haos i budu maligni po celo društvo. Na sličan način Vojislav Šešelj je pretio poslanici Aleksandri Jerkov i nije mu čak ni oduzet mandat u Skupštini. Štaviše, deo vladajuće koalicije se pridružio napadima na Jerkov – naglašava Popov.

Kako kaže, Šešelj je trebalo da odgovara još kada je zapalio hrvatsku zastavu po povratku iz Haga.

Podsećanja radi, pristalice radikala su u nedelju u Jarku napale Žujovića i nekoliko mladih predstavnika LDP koji su nosili transparent “Šešelj je ratni zločinac”. Do obračuna je došlo kada je Žujović u megafon rekao: “Šešelj je ratni zločinac, to treba cela Srbija da zna”, nakon čega je dobio nekoliko udaraca s leđa u glavu.

Udario me Šešeljev “telohranitelj”

Član predsedništva LDP nije zadovoljan ni kako je država reagovala u vezi sa incidentom u Jarku.

– Na snimku se tačno vidi koja me je osoba s leđa udarila u glavu nakon mog govora. Reč je o čoveku iz obezbeđenja Vojislava Šešelja. Objavljeno je da je napadač, star oko 40 godina, priveden kod sudije za prekršaje, iako se ne radi o remećenju javnog reda i mira nego o krivičnom delu napada – kaže Žujović

Izvor: Blic

Podeli