DruštvoVesti

Posao za najbolje u Opštoj bolnici

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović potpisao je danas ugovor o radu za prijem u radni odnos mlade doktorke Selmine Nicević.  Sa prosekom 9,86 Selmina Nicević jedna je od 50 najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta, kojima je u decembru, u Palati ”Srbija” predsednik Aleksandar Vučić uručio rešenja za prijem u radni odnos u zdravstvenim ustanovama u zemlji.

Za Opštu bolnicu u Novom Pazaru, kao i druge zdravstvene ustanove u Srbiji radna 2019.godina počela je prijemom u radni odnost najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta sa različitih univerziteta. Jedna od takvih je Selmina Nicević, koja će raditi na Odeljenju neurologije u novopazarskoj Opštoj bolnici. Ona bi, kako najavljuje direktor novopazarske bolnice dr Meho Mahmutović, na prvom konkursu trebalo da dobije i specijalizaciju.

Kao diplomac Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa prosekom 9,86 doktorka Selmina Nicević ovakvu ponudu je zasluženo mogla očekivati, a to je i doprinelo da svoje znanje upotrebljava i usavršava u svojoj zemlji i svom gradu. Ona je zahvalila Ministarstvu zdravlja i doktoru Mehu Mahmutoviću, što joj je pružena prilika da ostane, radi i usavršava se u svojoj zemlji.

Po oceni direktora Opšte bolnice dr Meha Mahmutovića inicijativa Ministarstva zdravlja o prijemu u radni odnos najboljih diplomaca dajedobre rezultate. On je podsetio da je u junu prošle godine primljeno 100 najboljih diplomaca, te da je

”Mi imamo veliku korist što imamo mnogo dobre studente, lekare koji završe medicinu, i Opšta bolnica će biti mesto gde će se ti lekari moći zaposliti”, kazao je Mahmutović. Istakao je da je 36 lekara iz Opšte bolnice trenutno na specijalizaciji.

S.Lj.

Podeli