DruštvoVesti

Uspešno završen projekat “Novi Pazar – novi poslovi”

Prezentacijom rezultata u Kulturnom centru, uspešno je okončan trinaestomesečni projekat “Novi Pazar – novi poslovi. Projekat vredan 200 000 eura, koji su pokrenuli Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Stalna konferencija gradova i opština u cilju zapošljavanju teže zapošljivih kategorija stanovnistva, ispunio je očekivanja – čulo se danas u Novom Pazaru.

“Zadovoljni smo prvenstveno jer je reč o ozbiljnom i zahtevnom donatoru. Uspeli smo da realizujemo glavni cilj – da otvorimo nova radna mesta za teže zapošljive kategorije stanovništva. Trideset osoba pronašlo je posao kod domaćih poslodavaca, oformljeno je 20 preduzeća za koja se nadamo da će prerasti u porodični biznis”, rekao je vođa projektnog tima Fevzija Murić, podsećajući da su u okviru projekta formirana i dva socijalna preduzeća, a 24 lica prošla su kroz progam dokvalifikacije prekvalifikacije.

Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Komesarijatom za izbeglice i migracije RS, i Regionalnom razvojnom agencijom SEDA.

O značaju projektu govorio je i gradonačelnik Nihat Biševac koji je čestitao svima na rezultatima projekta. 

“Projekat je za građane Novog Pazar višestruko koristan. Otvaranje novih firmi, radna mesta kod postojećih poslodavaca i subvencije, samo su deo benefita koji su građani ostvarili ovim projektom”, rekao je Biševac, ističući da “Novi Pazar u teškim ekonomskim uslovima sa kojim se suočava cela zemlja i region nastoji da obezbedi što više novih radnih mesta za sugrađane”.

K.R.

Podeli