Društvo

Poljoprivrednicima podeljenje elektronske čobanice

Program podele mehanizacije za poljoprivrednike nastavljen je i danas. Juče su poljoprivrednici dobili mašine za mužu krava, a danas su podeljene najsavremenije elektornske čobanice. Ovo je 11 podela po redu i poljoprivrednicima je podeljeno 57 elektornskih čobanica. Vrednost mašina je blizu 900.000 dinara.

Grad Novi Pazar odvaja velika sredstva iz budžeta kako bi se poljoprivreda podigla na što veći nivo. To potvrđuju i brojne donacije koje su do sada predate poljoprivrednicima preko Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja.

“To je jedna od najsavremenijih čobanica koje mogu da se dobiju. Grad u ovom projektu učestvuje sa 80 %, a poljoprivrednici sa 20 %”, rekao je predsednik MOUPU Ismet Sajtarić.

Poljoprivrednici su veoma zadovoljni što će biti u mogućnosti da koriste elektornske čobanice jer, kako kažu, od velikog im je značaja.

“Svakako dosta znači, a pomoći će nam mnogo. Za nas koji držimo stoku na selu ovo je veoma human gest od Međupštinske unije poljoprivrednih proizvođača koja nam uvek izlazi u susret, ne samo za ovo već i za razne druge stvari”, rekao je Ismet Muratović iz Zaguljače.

N.H.

Podeli