DruštvoVesti

Ekskluzivno: Fizičko lice iz novog pazara bez imovine i ličnih primanja kupuje objekte TK ’’Raška” za 78 miliona dinara

Gradsko veće Grada Novg Pazara donelo je odluku da odustane od kupovine objekata TK “Raška” jer je jedan novopazarac naduvao cenu ovog objekta pa će grad Novi Pazar ostati bez toplane na biomasu na toj lokaciji saznaje indeksonline.rs

Grad je na javnom nadmetanju ponudio 84 miliona dinara za fabriku za preradu otpadnih voda, kotlaru i još nekoliko pomoćnih objekata Tekstilnog kombinata “Raška” u stečaju. Početna cena ovih objekata bila je 15,2 miliona dinara.

Pored grada Novog Pazara, na aukciji je učestvovao i Novopazarac Amer Hadžifejzović koji je početnu cenu od 15,2 miliona dinara skoro ušestostručio. On je tako stekao pravo na kupovinu objekata TK “Raška” kao jedini ponuđač pored lokalne samouprave.

Hadžifejzović je kao fizičko lice učestvovao na aukciji a prema našim saznanjima, on je ponudio otkupnu cenu za od 78.000.000 dinara (oko 660 hiljada evra).

Prema informacijama do kojih smo došli, Hadžifejzović je bivši zastupnik firme koja se bavi trgovinom na malo kozmetičkim proizvodima. Podneo je ostavku na tu funkciju 2015. godine, kako je navedeno u odluci, iz ličnih razloga. Firma kojom je rukovodio prebačena je u vlasništvo Ćosić Milana iz Beograda, a nagomilani milionski dug za poreze ostao je neplaćen.

 

Izvor: Indeksonline

Podeli