Društvo

Studentska konferencija ”U duhu zdravog”

Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru organizovao je na Zlatiboru Šestu studentsku konferenciju, sa temom „U duhu zdravog“. Pored studenata ove visokoobrazovne institucije, učesnici su i akademci iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Kosovske Mitrovice. Otvaranju konferencije prisustvovao je i gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Konferencija, koja je sinoć svečano otvorena u prisustvu rektora Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof.dr Miladina Kostića, okupila je preko 350 studenata, što je rekordan broj do sada. Tema ovogodišnje konferencije vezana je za zdravlje i zdravstvenu edukaciju, pa su i predavači i gosti skupa iz tih obasti.

”Cilj ovih konferencija je da studenti, pored onog obaveznog znanja koje steknu na studijama, steknu i znanja iz aktuelnih oblasti”, rekao je rektor Kostić.

Otvaranju studentske konferencije prisustvovao je i Džozef Melot, zamenik šefa Misije OEBS-a u Srbiji, koja je podržala organizovanje skupa. Podršku je, pored preduzeća iz ovog kraja i drugih gradova Srbije, pružio i Grad Novi Pazar.

”Studenti su najzdraviji i najbolji deo našeg društva. Nosioci su dobrih, progresivnih ideja i budućnosti svakog grada i zemlje. Grad Novi Pazar to prepoznaje i od iduće godine stipendiraćemo najbolje studente”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Konferencija studenata Državnog univerziteta završava se u sredu.

Izvor: DUNP

Podeli