Ljajić: ”Nemoguća koalicija sa Zukorlićem”

Gostujući u Jutarnjem program TV Pink potpredsednik Vlade i ministar  Rasim Ljajić kazao je da bi u slučaju da je želeo da učestvuje na izborima za BNV izašao i učestvovao svojim imenom.

On je podsetio da je njegova stranka i u prethodna dva ciklusa postupila isto, jednom kada je podržala nevladinu organizaciju pre osam godina, a u drugom čak nije ni na kakav način učestvovala.

’’Naše biračko telo je takvo da ovi izbori za njih nisu interesantni. Naši birači su više građanski opredeljeni nego nacionalno. Mene ne doživljavaju kao nacionalnog već više kao političkog lidera koji rešava njihove praktične problem. Mi smo toga svesni i zbog toga na ovim izborima nismo učestvovali. U startu smo rekli da ćemo u slučaju da se pojavi neka lista mi možemo da je podržimo. Upravo to se I desilo.

On dodaje da je Zukorlić postavio cilj koji je po njemu nerealan da može sam da osvoji 50 odsto glasova u Sandžaku, a to po Ljajiću ne može niko.

”Sada je plač i kuknjava, Vakat sa Ugljaninom, a on je ekstremista kako sa njim neko da pravi koaliciju. Da pravim sa Zukorlićem! Pa ljudi bi mi manje zamerili da pravim sa Bin Ladenom nego sa njim”, rekao je Ljajić.

Ljajić je kazao da je Zukorlić sam sebe eskomunicirao iz političkog prostora. ”Svi su na jednoj strani u nekom smislu, mi se razlikujemo, ali imamo neku normalnu komunikaciju i borimo se za glasove ne hvatamo se za vratove, a sa druge strane je Zukorlić. Problem je što svi mogu jedni sa drugima osim što niko ne može sa njim”, naveo je Ljajić.

Podeli