Sport

Sport u škole za niže osnovce i predškolce

Projekat Sport u škole, koji i ove godine sprovode novopazarski Sportski savez i Savez za školski sport, okupiće decu iz devet osnovnih škola i dva vrtića.

“To je besplatan projekat, a osim osnovaca od prvih do četvrtih razreda obuhvaćeni su i predškolci. Krenuli smo prošle godine, pre svega zahvaljujući gradskoj upravi, a deo troškova snosi Ministarstvo omladine i sporta”, rekao je direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

U sklopu projekta, prvi čas održan je danas u sali Osnovne škole Halifa biz Zaid Al Nahjan.

“Pozvao bih sve roditelje da uključe svoju decu u potpuno besplatne školice sporta, takođe i sve vaspitače i vaspitačice, odnosno učitelje i učiteljice”, dodao je Mehmedović.

U realizaciji učestvuje devet novopazarskih osnovnih škola, kao i dva vrtića, a osnovi cilj je da se kod dece poboljšaju motoričke sposobnosti.

“Radimo na poboljšanju snage, brzina i koordinacije. To je i način da deca odaberu sport kojim će se i ozbiljnije baviti, a profesori će to da prepoznaju i usmere ih. Velika stvar za grad, pa su očekivanja velika”, kazao je profesor fizičkog vaspitanja Irfan Gračanin.

Tokom projekta, u rad je uključeno 11 profesora, od čega osmoro finansira Grad Novi Pazar, a troje su na budžetu Ministarstva omladine i sporta.

M. Minić

Podeli