Hronika

Eksplozija uništila imovinu prijepoljskog privrednika

Na parkingu ispred porodične kuće prijepoljskog privrednika Adnana Mušovića u Ulici proleterskih brigada, nedaleko od centra grada, u subotu oko 04i30 bačene su dve ekzplozivne naprave ispod vozila. U požaru vatra je progutala oba automobila a zatim se proširila i na porodični dom i susednu kuću. U trenutku eksplozije Mušović je sa porodicom spavao, detonaciju je prva čula supruga koja je mislila da se radi o zemljotresu i probudila muža i decu. Međutim kada su videli da dim kulja hodnikom, zgrabili su mališane i iz kuće izašli na drugi izlaz. Na lice mesta brzo su stigli vatrogasci koji uspeli da ugase plamen koji je zahvatio dve kuće, međutim ne i vozila koja su potpuno izgorela. Ceo slučaj snimile su sigurnosne kamere sa susednih objekata, što će pomoći policiji u pronalaženju počinioca ovog krivičnog dela.

Vlasnik kuće Adnan Mušović kaže da nije imao neprijatelje, da se nikom nije zamerio i prosto ne može da veruje šta mu se desilo.

– U šoku sam. Nisam u svađi ni sa kim, nikom ne dugujem i zaista ne znam kome je palo na pamet da ovo uradi, da napadne na celu moju porodicu. Nadam se da će policija brzo pronaći počinioce. Spavali smo u kući. Od detonacije smo pomislili da je zemljotres. Međutim videli smo da hodnikom kulja crn dim, pa smo izašli na sporedni izlaz i tada smo videli da su nam oba automobila zapaljenam a da se vatra proširila i na komšijsku kuću – kaže za “Novosti” Mušović.

Podeli