Gradi se plato sa parkingom ispred zgrade Bor

Predstavnici Grada Novog Pazara predvođeni gradonačelnikom Nihatom Biševcem, uz pratnju brojnih građana, obišli su pripremne radove na izgradnji platoa ispred zgrade “Bor“. Stanari zgrade i ljudi koji žive u blizini do kraja novembra dobiće nov i uređen plato i parking prostor.

Sredstva za izgradnju i uređenje platoa obezbedio je grad, a angažovani radnici i mehanizacija već su na licu mjesta. Odmah se krenulo sa raščišćavanjem terena i pripremnim radovima za postavljanje kocke.

Stanari su pozdravili sve inicijative grada, kako obnovu nedavno izgorelih stanova tako i ideju da se prostor oko ove zgrade uredi i izgradi plato sa parking mestima, prilazima, igralištem, klupama za odmor i pratećim zelenilom.

Projektom je predviđena izgradnja i do 40 parikng mjesta.

Kako nam je rečeno, predviđeno je uređenje kišne kanalizacije kako bi se stanarima riješio problem koji imaju nakon svake kiše kada se formiraju bare.

Gradonačelnik Nihat Biševac je i ovom prilikom obišao i stanare u zgradi Bor koji imaju različite probleme u stanovima izazvane poplavama usled gašenja požara. U zgradi Bor nedavno je saniran krov, renovirani stanovi oštećeni u požaru su, ali je stanarima sanirana i stolarija.

Radovi na izgradnji platoa su u početnoj fazi, dok intenzivnija izgradnja  počinje od ponedeljka. Kako je najavljeno sličan prostor dobiće i još neke zgrade u okruženju. Ideja je da se na ovaj način uljepša život stanarima i svima koji žive u okruženju, naročito što nedavni požar ukazuje da je neophodno da svi stambeni objekti imaju adekavtatan pristup i prilaz vozilima.

 

Armin Šaljić

Podeli