Sport

Elzan, Amra i Haris na Krosu Balkana u Botošaniju

Atletičari Novog Pazara, juniori Elzan Bibić i Amra Terzić, te mlađi senior Haris Ajdarević, pobedama na Prvenstvu Srbije u krosu izborili su mesto u reprezentaciji Srbije, koju 4. novembra očekuje Kros Balkana u rumunskom Botošaniju.

“Imali smo odlične nastupe i na krosevima RTS-a u Zaječaru, Rekovcu i Šapcu. Ahmed Hasanović, Samed Hadžić, Vanja Petrović, Džemal Hasanović, Vahid Gicić i Bibić u svojim starosnim kategorijama pobedili na svakom od tri krosa RTS-a. U seniorskom uzrastu, Bibić je slavio na tri, Amra Terzić na prvom, a Teodora Simović na drugom i trećem krosu. Osim toga, Bibić i Simović ukupni su pobednici kod seniora”, podsetio je trener Rifat Zilkić.

Na državnom kros prvenstvu u Pančevu, Pazarci su osvojili osam zlatnih i bronzanu medalju. Haris Ajdarević slavio je kod mlađih seniora, Bibić je bio najbolji stariji junior, a Amra Terzić mlađa juniorka.

“Nastup u Botošaniju je dobra provera pred Evropski kros šampionat u Tilburgu. Posle toga uslediće i pripreme u Ulcinju, gde ćemo pokušati da maksimalno podignemo formu”, kazao je Bibić.

Džemal Hasanović je prvak države u konkurenciji mlađih pionira, a petoplasirani Vahid Gicić i Samed Hadžić na osmoj poziciji doprineli su ekipnom trijumfu Pazaraca.

“Zadovoljan sam rezultatima na poslednjim krosevima, kao i sezonom na stazi tokom koje sam rušio državne rekorde na 2.000 i 3.000 metara. Očekujem da tako nastavim i kao stariji pionir”, naveo je Hasanović.

Saima Murić najbolja je u Srbiji u uzrastu mlađih pionirki, gde je Novi Pazar stigao do ekipnog zlata zahvaljujući i trećem mestu Mejre Mehmedović, te petom Lenke Nikolić.

“Imala sam sjajnu, a popravila sam i državni rekord na 3.000 metara. I na krosevima sam ostvarila odlične rezultate. Treneri se dosta trude oko nas i hvala im na tome”, rekla je Murić.

Kolekciju zlatnih medalja atletičara Novog Pazara u Pančevu upotpunio je Ahmed Hasanović, koji je zauzeo prvo mesto kod atletskih škola 2008/09.

Direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović istakao je odličnu saradnju te ustanove i trofejnog kluba.

“Čestitam Edinu Zukoviću imenovanje na funkciju selektora seniorske reprezentacije Srbije. To je prvi put da se neki Novopazarac nađe na takvoj funkciji”, dodao je Mehmedović.

M. Minić

Podeli