Društvo

Kružni tok od subote u funkciji

U Novom Pazaru u toku su radovi na 22 lokacije na kojima se asfaltiraju ulice, menja kompletna kišna i fekalna kanalizacija i uređuju javne površine. Ove godine za infrastrukturne radove namenjeno je 300 miliona dinara i biće urađene 83 ulice sa svim pristupnim krakovima. Trenutno su u toku i radovi na asfaltiranju kružnog toka kod Opšte bolnice.

Od 300 miliona dinara, koliki je ovogodišnji budžet za infrastrukturne radove u Novom Pazaru, 275 miliona je iz gradskog budžeta a 25 miliona je opredelila država. Biševac izrazio zadvoljstvo što grad bez kreditnog zaduženja finansira inftarstrukturne. Asfaltiranje kružnog toka kod Opšte bolnice počelo je danas i ovih dana biće pušten u saobraćaj. Ovde je prethodno rekonstrisan vodovodni čvor koji je od velikog značaja za ceo grad, ali je urađena fekalna i kišna kanalizacija.

Gradonačelnik Biševac kazao je da su angažovane sve građevinske firme iz Novog Pazara i da će započeti radovi biti završeni do kraja godine.

Predsednica Skupštine Novog Pazara Ifeta Radončić kaže da će ovaj kružni tok rastretiti saobraćaj u celom gradu.

Građani sa kojima smo razgovarali kažu da su zadovoljni dinamikom radova, ne samo na kružnom toku već i na drugim lokacijama na kojima grad rekonstruiše ulice i kanalizacionu mrežu. Kružni tok kod Opšte bolnice, kažu građani, smanjiće saobraćajni kolaps u ovom delu grada.

Iz Gradske uprave navode da će i naredne godine nastaviti sa istom dinamikom i da će mnoge ulice biti u potpunosti rekonstruisane.

 

Podeli