I osnovci sa Dojevića članovi biblioteke

Narodna biblioteka ”Dositej Obradović” ugostila je danas učenike 4.razreda Osnovne škole ”Halifa Bin Zaid Al Nahjan”. Osim što su im uručene besplatne članske karte, za mališane sa Dojevića, kojima je besplatean prevoz do grada obezbedio gradonačelnik Nihat Biševac, organizovane su i druge interesantne aktivnosti, koje imaju cilj pre svega, popularizaciju kulture čitanja.

Sam kolektivni dolazak u gradsku biblioteku za ove mališane je poseban događaj. Ne krijući zadovoljstvo, zahvalni su, kažu, gradonačelniku koji je ispunio obećanje i obezbedio im prevoz, svojim nastavnicima i, naravno bibliotekarima, koji su se potrudili da im ovaj dan ostane u lepom sećanju.

Projekcija crtanog filma Pinokio, sa jasnom porukom da uvek treba govoriti istinu, sastavni je deo promocije književnosti, kulture čitanja, i svih onih trajnih vrednosti u procesu obrazovanja.

”Akcija učlanjenja dece iz prigradskih naselja ima cilj poplarizaciju knjige, druženje dece i upoznavanje sa svim sadržajima koje im nudi biblioteka, vezanim za književnost i obrazovanje”, rekla je rukovodilac Dečijeg odeljenja Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”, Meleka Župić.

Za većinu osnovaca sa Dojevića, ovo je bila prva, ali sigurno ne i poslednja poseta biblioteci.

S.Lj.

Podeli