Asfaltirana Murska ulica

Postavljanjem završnog sloja, na preostalih 120 metara, kompletno je asfaltirana Murska ulica u naselju Šutanovac. Radovi su počeli prije mjesec dana, a urađena je i rekonstrukcija vodovodne mreže.

Mještani, koje je danas posjetila delegacija Grada na čelu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, nisu krili oduševljenje završetkom radova, jer su na ovo čekali skoro 30 godina. “Živimo u ovom naselju već 30 godina. Asfalt nam mnogo znači, i za nas i za djecu i za sve koji stanuju u ovoj ulici.” kazao je jedan od mještana.

Asfaltiranjem još ovih 120 metara, Murska ulica je kompletno pokrivena asfaltom. Prethodila je rekonstrukcija vodovodne mreže a sve je završeno za mjesec dana. Sredstva koja je Grad izdvojio za ove radove dostiže skoro 1 400 000. “Evo danas vidjeli ste zadovoljstvo ovih ljudi u Murskoj ulici, koji su prije 25 godina počeli da dolaze ovdje. Riješili smo im i vodu i kišnicu i fekalnu kanalizaciju , a danas i asfalt.” kazao je Nihad Hasanović, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara.

Hasanović dodaje da se intenzivno radi na mnogim lokacijama u gradu.  “Puno se radi. Preko 67 ulica do sada imamo potpisano, konkretno, ugovora. Očekujemo još ugovora i od ministarstava i od budžeta Novog Pazara. Koliko god bude moglo, a ja se nadam javljaju miholjsko ljeto, da ćemo u pravom smislu iskoristiti ovu građevinsku sezonu. A sve da bi poboljšali uslove življenja svih stanovnika grada.” poručio je Hasanović

E. Mašović

Podeli