Sport

Sportski rekviziti za OŠ Stefan Nemanja

Delegacija Sportskog saveza Srbije sa ministrom Vanjom Udovičićem na čelu, posetila je OŠ Stefan Nemanja u Novom Pazaru kojoj je, u okviru akcije razvoja školskog sporta uručena donacija u vidu sportske opreme i rekvizita.

U danu maldih i danu sporta posebnu čast imali su učenici OŠ Stefan Nemanja koje su posetili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predstavnici Sportskog saveza Srbije i tom prilikom uručili im paket sportske opreme i rekvizita, nove koševe, golove, mreže i lopte.

”Velika je stvar da se brine o najmlađima i da malu decu učimo da se bave sportom; da sport treba da bude deo njihove svakodnevnice u cilju zdravog stila života. Zadovoljstvo mi je što sam danas ovede i što ljudi iz gradske strukture u velikohj meri razumeju problem i žele da ulože da ova deca imaju  optimalne uslove”, izjavio je predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.

”Nacionalna akcija razvoja školskog sporta poklapa se sa politikom razvoja sporta lokalne zajednice”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i najavio da nastavak ulaganja u sport.

Direktor škole, Edin Dugopoljac  istakao je da će današnja poseta i donacija biti podsticaj za bolje sportske rezultate u ovoj školi.

Sportski dan mladih u Novom Pazaru za čelnike Uprave grada i srbijanskog sporta okončan je obilaskom Atletskog stadiona.

S.Lj.

Podeli