Sport

Zlatna medalja tutinskog džudiste na oproštaju od Sandžačkih igara

Haris Kotromanić (Sinanović), član džudo kluba Tutin posle 20 godina aktivnog bavljenja džudoom oprostio se od aktivnog bavljenja ovim sportom na 45. Sandžačkim igrama gde je i počeo svoju karijeru. On je u kategoriji do 100kg osvojio, ispostavilo se, poslednju zlatnu medalju.

„Ovde sam i počeo i hteo sam da baš ovde završim karijeru, na Sandžačkim igrama. Lepo sam se oprostio baš zlatnom medaljom i ne mogu da budem nezadovoljan. Osvajao sam mnogo medalja tokom svoje bogate karijere ali mi je ova jedan od najdražih, jer je poslednja“ –rekao je Haris.

Haris Kotromanić je rođen 27.07. 1988. god. u Tutinu. Prve korake i prve uspehe je počeo beležiti na tada obnovljenim Sandžačkim igrama koje su se održale 2001. u Novom Pazaru kao član džudo kluba “Tutin”. Kotromanić je odlaskom na studije u Sarajevo počeo raditi u džudo klubu “Željezničar” gde je napravio zavidnu karijeru na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Na 45. Sandžačkim igrama učestvovao je i kao sportista i kao  direktor Sportskog saveza Tutina gde je njegov džudo klub osvojio šest medalja (jednu zlatnu, četiri srebrne I jednu bronzanu) dok su u ekipnoj konkurenciji zauzeli drugo mesto izgubivši u finalu od džudo kluba “Rožaje”.

Katarina Radović

Podeli