Sport

Kajakaši oplemenili Sandžačke igre

U Novom Pazaru u okviru trećeg dana  45. Sandžačkih igara održano je revijalno takmičenje u kajaku, u spustu na stazi od Pojilskog mosta do hotela Vrbak. Staza je bila dugačka 850m, a učestvovali su kajakaši iz Novog Pazara, Prijepolja i Sjenice. Učestvovali su pioniri, kadeti, juniori i seniori. Vozilo se u disciplinama K1 i sprint u C1 kategoriji.

Kako je istakao trener u kajakaškom klubu „Stari grad“ Samir Tutić ovo takmičenje je pokazatelj da je kajak ozbiljan sport i da na sledećim Igrama treba da bude kao takmičarski sport.

„Novi Pazar ima uslova za razvoj kajaka, što smo dokazali na državnim prvenstvima. Imamo prvake države u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Ove godine imamo državnu prvakinju u spustu i slalomu,  ovim sportom se bave i devojke i dečaci i nadam se da će biti još reprezentativaca. Nadam se da će ova staza da bude uradjena kako smo se dogovorili, da budde prva veslačka staza za pionire i juniore u zemlji  i da ovde mogu da se organizuju malo ozbiljnjija takmičenja“ – rekao je

On je istakao da je upravo na Sandžačkim igrama u Bijelom Polju davne počeo sa karijerom i da ga uvek lepa sećanja vežu sa ove sportske susrete.

„Ranije je bilo to da grad koji organizuje Sandžačke igre potpuno oživi, izgrade se sportski tereni, nova igrališta, posle njih bi deca masovno počela da se bave sportovima koji su im najviše svideli na igrama. Nadam se da će tako biti i sa kajakom i da sledeće godine nećemo biti revijalni sport“ – naglasio je

Državni reprezentativac Alen Tahirović očekivano je osvojio zlatnu medalju u disciplini K1.

„Konkurencija je bila solidna, zadovoljan sam osvojenim zlatom. Dobra je organizacija. Već četiri godine se profesionalno bavim kajakom, bio sa učesnik dva evropska i jednog svetskog prvenstva. Aktuelni sam prvak države za 2017.godinu, a za deset dana me očekuje još jedno prvenstvo države i nadam se da ću odbraniti titulu“ –

Emina Tutić, članica kajak kluba „Stari grad“ iz Novog Pazara oduševljena je bila revijalnom trkom i svojim debijem na Sandžačkim igrama kao izlatnom medaljom u kategoriji K1.

„Moje starije kolege i treneri su mi pričali koliko su Sandžačke igre značajne za sve sportiste i kako je to nekada bilo. Vreme nas je baš poslužilo, dok je staza mogla biti malo duža, no sve u svemu odlična organizacija“ – rekla je Tutić.

Tutić je inače državna prvakinja u spustu C1 za kadetkinje i u slalomu K1 za kadetkinje.

Katarina Radović

foto: Senad Župljanin

Podeli