Sport

Jasmin Gračanin najuspešniji plivač na 45. Sandžačkim igrama

Najuspešniji takmičar na plivačkom mitingu u okviru 45. Sandžačkih igara je Jasmin Gračanin, član plivačkog kluba Delfin iz Novog Pazara. On je ubedljivo bio prvi na 100m kraul, 200m kraul i u štafeti 4*50m i sa tri zlatne medalje ubedljivo je najuspešniji plivač obnovljenih Sandžačkih igara.

„Zadovoljan sam postignutim rezultatima, ne samo mojim već i svih iz našeg kluba. Bilo je dobro takmičenje, posebno bih izdvojio takmičare iz Vaterpolo kluba Kraljevo koji su bili sjajni i za koje se vidi da su utrenirani. Jedno dobro takmičenje i lepo druženje“ – rekao je Gračanin.

Ovaj Novopazarac priprema se za trku u daljinskom plivanju koje će biti održano na Bledu u Sloveniji. On će biti član reprezentacije Srbije koja će nastupiti na Evropskom masters prvenstvu u Sloveniji.

„Spremao sam se za ovo Evropsko masters prvenstvo na Bledu. Biće 100 takmičara iz cele Evrope, plivaćemo na 3 kilometra, biće mnogo dobra konkurencija. Potrudiću se da ostvarim što bolji rezultat, u dobroj sam formi i jedva čekam da trka počne“ – najavio je Gračanin koji je ove godine beležio sjajne rezultate u plivačkim maratonima širom Srbije.

Na plivačkom mitingu učestvovale su ekipe iz Kraljeva, Ivanjice, Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

Katarina Radović

 

Podeli