Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava od oktobra

Od 1. oktobra do 30. novembra 2018. godine, Republi─Źki zavod za statistiku sprove┼í─çe┬áAnketu o strukturi polĐśoprivrednih gazdinstava.
Anketa se sprovodi u trogodi┼ínjem periodu, izme─Ĺu dva popisa poljoprivrede, i predstavlja va┼żno strukturno istra┼żivanje u sistemu statistike poljoprivrede. U periodu sprovo─Ĺenja Ankete, anketari┬á─çe posetiti 120.000 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Republike Srbije i prikupi─çe podatke o kori┼í─çenom poljoprivrednom zemlji┼ítu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi i dr.

Dobijene informacije koristi─çe kreatorima agrarne politike za dono┼íenje odluka i kratkoro─Źnih i dugoro─Źnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvo─Ĺa─Źima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, ustanovljavanje poljoprivredne grane u koju bi trebalo investirati, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podr┼íku u poljoprivredi.

Finansijska sredstva za sprovo─Ĺenje ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava obezbe─Ĺena su iz ┬ápretpristupnih fondova EU, u okviru Nacionalnog programa IPA 2016 i iz nacionalnog bud┼żeta.

Podeli