Društvo

Press centar Sandžačkih igara na usluzi medijima

“Javnost će adekvatno, na najbolji mogući način i putem više različitih medija biti informisana o svim dešavanjima, takmičenjima i rezultatima sa predstojećih 45. Sandžačkih igara “, rečeno je tokom drugog sastanka članova novosnovanog Press centra koji će se isključivo baviti ovom sportsko-zabavnom manifestacijom.

Članovi press centra dogovorili su strategiju informisanja i tehničke detalje koordinacije izveštavanja sa 45. Sandžačkih igara na kojima će se takmičiti preko 500 učesnika iz cijelog Sandžaka i brojnih gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Kako je najavljeno, sve informacije će se slivati i razmenjivati u press centaru, koji se nalazi u prostorijama Kancelarije za mlade.

” Novinari će boraviti u tom prostoru, raditi svoje tekstove i pripremati emisije. Ono što je bitno da napomenemo jeste da će TV Novi Pazar raditi direktan prenos otvaranja i zatvaranja Sandžačkih igara, da će sa kolegama iz drugih mediskih kuća prenosti sve utakmice.  Biće postavljen i FTP server sa kog će mediji podizati materijale. Prvi bilten izlazi pred početak Sandžačkih igara imaćemo i audio bilten koji će biti emitovan pute YU radia u više termina, a svake večeri u 21 biće emisija posvijećen ovoj manifestaciji na Radio-televizije Novi Pazar, ” kaže urednik ovog centra, Galib Gicić.

Šef press centra je direktor Radio-televizije Novi Pazar, Denis Mavrić, a članovi i saradnici su predstavnici brojnih medijskih kuća, kako pisanih medija tako i televizija i radio stanica,  koji će, kako je rečeno, zajednički raditi i na pripremi informacija za bilten, ali i dati sve od sebe da javnost bude informisana na najbolji mogući način.

Mediji iz Turske, Makedonije, Bosne i Hercegovine kao i domaći mediji svakodnevno će prenositi materijal i informacije iz ovog press centra. Sandžačke igre počinju 30. avgusta Svečanim otvaranjem na Atletskom stadionu.

Podeli