Društvo

Asfalt i za meštane Svojbora

Meštani naselja Svojbor dobili su još jedan asfaltiran put u dužini od preko 200 metara. Kako kažu, sređen put za njih predstavlja bolji život, a predstavnici gradskih vlasti najavljuju realizaciju brojnih radova na svim poljima.

Mehanizaciji za izvođenje asfalterskih radova obradovali su se brojni mešatni naselja Svojbor.

Poplave, izlivanje fekalne i kišne kanlaizacije, blato  i prašina od danas su prošlost za njih. Infrastrukturnom uređenju ulice raduju se svi, posebno oni najmlađi, kojima će put od kuće do škole biti olakšan. Zbog nesređene komunalne infrastrukture meštani ovog dela grada imali su brojne probleme.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović najavio je  niz infrastrukturnih radova, koji će poboljšati uslove života građana.

Izvođači su zadovoljni  kako se odvijaju radovi na svim planiranim lokacijama u gradu.

“U ovom trenutku se radi na šest mesta u gradu. Završeni su radovi na asfaltiranju prvih 240 metara asfalta u naselju Svojbor ka Hotkovu, Izbicama i Podbijelju. Sa direktorom JKP “Vodovod i kanalizacija” ćemo obići i nastavak puta , pa se nadamo da ćemo srediti dokumentaciju  i završiti uređenje puta do Borića. Sutra ćemo početi da radimo još jedan veliki krak, Ulica Ive Andrića na Hadžetu,Ulica Šabana Koče koja se spaja sa Ulicom Relje Krilatice, u planu je da se  na Paricama uradi jedan krak Sjeničke ulice. Dogovorili smo da ekipom iz preduzeća “Novi Pazar put” da već sutra rade krak Ulice Narodnog fronta kod nove škole u Trnavi, kako deca ne bi gazila blato kada prelaze preko mosta”, kazao je Hasanović.

Hasanović  je podsetio da lokalna samouprava ima potpisanih ugovora za asfaltiranje 67 ulica. Jutros je razmatran  budžet i mogućnosti, pa se za uređenje priprema još 10 ulica. On je pozvao građane da dođu do zgrade Gradske uprave i raspitaju se da li je njihova ulica u planu da se radi.

Hasanović je rekao da se osim na asfaltiranju ulica, u Novom Pazaru radi i na brojnim poljima. Intezivno se postavlja saobraćajna signalizacija u gradu, posebno onih pored škola za bezbednost đaka. Dodaju se i ivičnjaci kako bi se sprečilo parkiranje vozila, a u cilju da se  građanima  omogući nesmetano i bezbedno korišćenje trotora. S obizorom da se bliži nova školska godina, radi se i na uređenju škola i dvorišta.

“Novi Pazar je sigurno jedno od najvećih gradilišta u zemlji”,zaključio je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović.

Podeli