Društvo

KILOMETARSKE KOLONE NA HORGOŠU Zadržavanja preko sat i po, na prelazu Gostun oko 80 minuta

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u zemlju čekanja su preko sat i po vremena, a pojačan saobraćaj je i na izlazu iz zemlje.

Kako javlja RTS, kolone na Horgošu su duge i do tri kilometara, te je na ovom graničnom prelazu potrebno dodatno strpljenje.

Na graničnom prelazu Gostun, na ulazu u zemlju zadržavanja su oko 80 minuta, dok se na izlazu iz zemlje, na graničnom prelazu Sremska Rača putnička vozila zadržavaju oko sat vremena.

Kolone na Horgošu su duge i do tri kilometaraFOTO: RTS / SCREENSHOT
Kolone na Horgošu su duge i do tri kilometara

Veći broj vozila i pojačan intezitet saobraćaja očekuje se tokom dana na svim važnijim putnim pravcima, na koridoru 10, na putevima prvog reda koji vode ka Crnoj Gori, a u narednim danima sigurno će dosta opterećeni biti i putevi koji vode ka Guči zbog održavanja tradiocionalnog sabora trubača.

FOTO: RTS / SCREENSHOT

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Radovi na putu

U nedelju 12. avgusta u periodu od 08.00 do 18.00 časova, izvodiće se radovi na ispitivanju ležišta na osloncima Pančevačkog mosta, specijalnim vozilom koje će se kretati desnom stranom kolovoza na državnom putu I B reda broj 47, na deonici Beograd-Pančevo, u smeru Pančevo – Beograd.

U toku trajanja radova biće postavljena odgovarajuća radna saobraćajna signalizacija, a saobraćaj će se odvijati jednom slobodnom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na održavanju kružne raskrsnice „Resnik“, od petlje „Bubanj Potok“ do tunela „Straževica“, na delu gde se ukršta put IIA reda br 154 sa Ulicom Slavka Miljkovića u Resniku saobraćaj se uz pomoć privremen devijacije odvija dvosmerno, sa zabranom skretanja ka Resniku u Ulicu Slavka Miljkovića.

Pančevački mostFOTO: D. MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA
Pančevački most

Radovi su obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom i izvodiće se do 31. avgusta, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Do sutra će se izvoditi radovi na mestimičnoj sanaciji asfaltnog kolovoza na deonici od ulaska u Batajnicu iz pravca Zemuna (nadvožnjak) do glavne raskrsnice u Batajnici na ukrštanju državnih puteva II A reda broj 100 i II B reda broj 319.

Za vreme izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Izvor: B 92

Podeli