“Otvorena ruka” pružena i migrantima u Tutinu

Predstavnici Udruženja građana “Otvorena ruka”, danas su posetili Centar za azil u Tutinu, upoznali se sa uslovima u kojima borave, ali i doneli vredne poklon pakete sa odećom, obućom i hurmama. U tom objektu trenutno je smešteno 104 migranta , a kako se moglo čuti od njih, svaka pažnja im puno znači, posebno u ovim mubarek danima kada im nedostaju svoji najbliži, koji su daleko od njih

“Otvorena ruka”pružena je svima, kojima je pomoć potrebna, pa su tako članovi ovog udruženja poklonima obradovali migrante u tutinskom Centru za azil novom odećom i obućom, al ii hurmama iz njihovog kraja. Radnici, koji se ovde brinu o migrantima upoznli su goste iz Novog Pazara sa uslovima u kojima oni žive. Predstavili im rad ovog novootvorenog objekta, a volonter u ovom udruženju građana dr Nedžad Kršić ističe da ovo nije prvi put da “Otvorena ruka” pomaže migrantima.

Svaka soba u Centru za azil u tutinu ima posebno kupatilo, obezbeđen je i mesdziž, ambulanta, kuhinja i trpezarija.

Za mališane napravljen je i dečiji kutak, a sve je urađeno po evropskim standardima, ističu zapošljeni u ovom objektu.

Pomoćnik predsednika opštine Tutin Safet Derdemez kaže da je migrantima svaka pomoć , ali i pažnja značajna. On je zahvalio udruženju građana “Otvorena ruka” što su se setili da pomognu i migrantima.

Zaposleni u ovom centru za azil kažu da se trude migrantima svaki dan bude ispunjen, kako bi im na neki način nadomestili čežnju za svojom domovinom .

Novi Centar za za azil u Tutinu, koji raspolaže sa 160 smeštajnih kapaciteta, u naselju Velje polje u Tutinu počeo je da radi u februaru. Trenutno se ovde nalazi 104 osobe, koje su došle iz Irana, Sirije, Bangaldeša, Pakistana iz Konga, a ovde  su smeštena i dva lica iz Rusije. Kako je ocenjeno od 18 ovakvih centara u Srbiji, ovaj u Tutinu je jedan od najbolje opremljenih.

Predstavnici Otvorene ruke su istakli da će i u narednom periodu pomagati migrantima u Tutinu.

 

Podeli