Društvo

Nivelisanje šahti

Nastavlja se saobraćajno uređenje grada. Posle krpljenja udarnih rupa, obnavljanja saobraćajne signalizacije i prepreka za nepravilno parkiranje, na red je došlo nivelisanje šahti.

Radnici JP za uređenje građevinskog zemljišta i izgradnju juče i danas rade na nivelisanju šahti na kolovozu ulica širom grada. Prioritet je centar. To je do sada bio veliki problem za vozila i vozače u Novom Pazaru jer zbog loše izvedenih radova ovi objekti su propadali već posle nekoliko godina.

U zonama radova saobraćaj se odvija usporeno i sa naizmeničnim propuštanjem vozila pa će radnici JP za uređenje građevinskog zemljišta i izgradnju ovaj posao kombinovati sa drugim zadacima i ponovo mu se vraćati sve dok traje građevinska sezona.

„ Najlošija situacija je upravo u centru i na ulicama kojima prolazi teretni saobraćaj. Tamo prvo i radimo. Mislim da ima oko pedest neispravnih šahti koje treba da nivelišemo“, kaže Faik Lukač koji rukovodi ovim radovima.

Postoje i šahte koje su iznad nivoa kolovoza pa će i one, prema obećanju Faika Lukača, biti nivelisane. Jedna od takvih je ispod autobuske stanice, koja odavno zadaje muke vozačima.

Podeli