Društvo

Ljajić i Šarčević rešavaju problem upisa

Potpredsednik Vlade I ministar Rasim Ljajić dogovorio je u Beogradu sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem rešavanje problema neupisanih učenika u srednje novopazarske škole. Već od sutra na tome će raditi u resornom ministarstvu i školskim službama.

Nakon razgovora sa potpredsednikom Vlade i ministrom Rasimom Ljajićem, ministar prosvete Mladen Šarčević dao je hitan nalog školskim službama da nađu rešenje, kako bi učenici u Novom Pazaru mogli da nastave školovanje, te da škole imaju dovoljan broj odeljenja.

Potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić sa Šarčevićem se sastao nakon što su poslednjih dana roditelji učenika u Novom Pazaru izrazili bojazan da njihova deca neće moći da upišu srednju školu u svom gradu.

Ovo je olakšanje za roditelje koji su se svakodnevno u srednjim školama raspitivali o sudbini upisa njihove dece. Podsećamo da je reč o deci koja su za upis u četvorogodišnje smerove osvojili nedovoljnih 50 ili manje bodova.

Nakon razgovora koji je inicirao Ljajić izvesno je da će za sve neupisane đake biti mesta u novozarskim srednjim školama I na tome će već od sutra raditi u resornom ministarstvu I školskim službama.

Foto: Tanjug arhiva

Podeli