Društvo

Gradska toplana: Reprogram ili tužba

Iako u poslednje vreme, unapređenjem grejnog sistema, i naplata potraživanja ide uzlaznom linijom, ukupan dug građana i pravnih subjekata prema Gradskoj toplani premašuje 162 miliona dinara. Ukoliko korisnici ne izmire svoja dugovanja, uz ponuđeni reprogram od 6 do 10 mesečnih rata, slede utuženja – kažu iz ovog javnog preduzeća.

Kako grejne sezone već poslednjih nekoliko godina za korisnike Gradske toplane protiču bez problema, tako se poboljšava i procenat naplate potraživanja. Ipak, ukupan dug prema ovom javnom preduzeću trenutno premašuje 162 miliona dinara.

”Zadnjih nekoliko godina, s obzirom da je grejanje jako poboljšano, grejne sezone prolaze praktično bez ikakvog kvara. Naplata je gledajući na grejnu sezonu, izuzetno dobra. Oko 80 odsto je procenat naplate”, kaže PR Gradske toplane Sadija Ganević.

Najveći deo duga odnosi se na fizička lica, koja Toplani duguju ukupno 128 miliona dinara. U zavisnosti od visine duga građanima se nudi reprogram otplate od 6 do 10 mesečnih rata.

”Svaki naš korisnik koji je zainteresovan, a ima veći iznos duga, može doći i sklopiti ugovor o reprogramu na 6, odnosno na 10 meseci, zavisi od iznosa dugovanja. Ovim putem pozivam naše korisnike da izmire svoja dugovanja, kako bi Toplana bila u mogućnosti da nabavi nove enrgente, kako bi i naredna sezona počela neometano”, kaže Ganević.

S.Lj.

 

Podeli