Društvo

El-Merhum: Na ahiret preselio prof. dr Enver Međedović

Na ahiret je preselio prof. dr Enver Međedović (1946.-2018.). Profesor Međedović učiteljsku školu završio je u Novom Pazaru, Fakultet fizičke kulture u Prištini, a magistarske studije u Novom Sadu. Doktorirao je na fakultetu Fizičke kulture u Prištini. Radio je kao profesor na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nastavno odeljenje u Novom Pazaru i na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nišu, nastavno odeljenje u Novom Pazaru na predmetu teorije i metodike fizičkog vaspitanja.

Pored velikog broja radova objavljenih u časopisima, zbornicima i listovima, posebno se ističu njegova štampana dela „Doprinosi nastavi fizičkog vaspitanja“, „Usponi i padovi Sandžačkih igara“, „Teorija i metodika fizičkog vaspitanja“, „U susret 41. Sandžačkim igrama“, „Plivanje“, i „Igra-izvor dečje radosti“.

Dr Međedović bio je predsednik Foruma univerzitetskih nastavnika i naučnih saradnika. Obavljao je funkciju načelnika Školske uprave te imao je zvanje pedagoškog savetnika iz oblasti fizičkog vaspitanja.

Kao profesor fizičkog radio je i u osnovnim školama. Penziju je dočekao na Drzavnom univerzitetu u Novom Pazaru kao šef studijskog programa Sport i Fizičko vaspitanje. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, izđeu ostalih i Majske nagrade u 2015. Bio je član je predsedništva Udruženja pedagoga fizičke kulture Srbije i član predsedništva Saveza za rekreativni sport Srbije.

Podeli