Kultura

Uručena priznanja najuspešnijim učesnicima FSM

Najboljim učesnicima ovogodišnjeg Festivala stvaralaštva mladih u različitim kategorijama uručena su danas zaslužena priznanja. Najviše priznanja dobile su OŠ ”Vuk Karadžić i Srednja medicinska škola. Osim isticanja nadarenosti pojedinaca, cilj manifestacije je da integriše što više učenika u scenske aktivnosti. A što se tiče masovnosti, ovogodišnji Festival je najmasovniji do sada.

Na ovogodišnjem Festivalu stvaralaštva mladih celovečernjim programima predstavilo se 14 osnovnih škola, sedam srednjih i jedna predškolska ustanova.

’’Meni je drago da smo uspešno završili jedan od najleših festivala u Srbiji. Oko 20 hiljada posetilaca, negde oko 4 hiljade aktivnih učesnika na bini, dovoljno govore da je ovo najbolje i najmasovinije amatersko takmičenje u Srbiji’’, rekao je direktor Kulturnog centra, Husein Memić.

Novina na ovogodišnjem Festivalu jeste što su učestvovali i predškolci, koji su ispoštovali sve propozicije, iako je njihovo učešće imalo samo revijalni karakter.

Memić je posebno zahvalio direktorki Sabini Hoćanin, koja je, kako je kazao, ‘’uspela da za vrlo kratko vreme, nama i gradu da jedan fantastičan program’’, kazao je Memić.

‘’Jedini gorak utisak je što Ministrastvo kulture ovakvu manifestaciju nije podržalo ni jednim jedinim dinarom’’, naglasio je Memić. ‘’Nije u redu da oko 70 odsto sredstava ostaje Beogradu, a da manifestacije kao ova ostanu nepodržane’’.

Istakavši značaj Festivala stvaralaštva mladih direktor Kulturnog centra je rekao da su upravo učesnici Festivala najbolji prezenteri Novog Pazara. U tom cilju on je pozvao i privatne vrtiće da se od naredne godine priključe učesnicima ove važne manifestacije mladih.

S.Lj.

Podeli