Politika

Mladi SDA gosti na Kongresu mladih AK partije

Delegacija Asocijacije mladih SDA Sandžaka, na čelu sa predsjednikom mladih Emirom Ašćerićem prisustvovala je Kongresu mladih AK partije u Ankari. Na Kongresu je birano novo rukovodstvo mladih AK partije, a prisutnima se obratio i aktuelni predsjednik ove stranke Binali Yildirim, kao i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Asocijacija mladih SDA Sandžaka i omladina AK partije imaju potpisan sporazum o saradnji od 2012. godine. Ova posjeta je znak održavanja saradnje dvije prijateljske omladinske organizacije.

“Zadovoljstvo nam je što smo dio ovakvog veličanstvenog skupa i što smo imali prilike druziti se sa mladima najveće turske stranke. Danas smo imali prilike i čuti poruke koje je predsjednik Erdogan poslao mladima, ne samo Turske nego i cijeloga ummeta. Pored učešća na Kongresu, imali smo i bilateralni sastanak sa rukovodstvom mladih AK partije, te sastanak sa ministrom mladih Vlade Turske. Ova posjeta je bitna ne samo za našu stranku, već i za cijeli Sandzak, budući da je jako bitno upoznavati mlade političke lidere Turske sa Sandžakom, našim narodom i situacijom”, izjavio je predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Ašćerić.

Pored delegacije Asocijacije mladih SDA, učestvovale su i omladinske delegacije ostalih prijateljskih stranaka AK partije iz skoro svih dijelova svijeta.

A. Ni.

Podeli