Jusuf Hajrović nosilac šampionsmkog MMA WAR pojasa

U novopazarskoj Hali sportova održan je tradicionalni, četvrti po redu „MMA WAR“ turnir. Novopazarac Jusuf Hajrović pobjednik je meča u kategoriji do 94 kilograma. Na turniru, u teškoj kategoriji slavio je Frenk Korts iz Njemačke.

Publika je uživala u osam profesionalnih borbi momaka iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Njemačke. Nakon četiri uvodne borbe održan je i turnir četvrice teškaša koji su se u polufinalima po sistemu eliminacia borili za internacionalnog „MMA WAR“ šampiona.

Jusuf Hajrović gušenjem u prvoj rundi savladao je izvanrednog borca Ivana Vicića iz Smederevske Palanke i tako svojim uspjesima pridodao i šampionski „MMA WAR“ pojas.

Njemac Frenk Korts najprije je u polufinalu savladao borca iz Crne Gore Aleksandra Joketića, da bi u finalu slavio protiv Novopazarca Adnana Alića, koji je u drugom polufinalu bio bolji od Saše Dajića iz Bosne i Hercegovine.

Publika je u oktagonu u Hali sportova gledala  i mečeve boraca iz Bosne i Hercegovine, Slobodana Vukića i Tarika Žunića, u kategoriji do 80 kg.

Danijela Bojke iz Kruševca i Sadata Suljovića iz Njemačke u kategoriji do 77 kg.

Boraca iz Srbije, Radeta Nedovića i Danijela Kokore u kategoriji do 77 kg, te meč između Stansilava Krofaka iz Zagreba i Danijela Malbaša iz Bosne i Hercegovine u kategoriji do 84 kg.

A. Ni.

 

 

Podeli