PolitikaVesti

SNP organizuje predavanje o prevenciji nasilja na internetu

Sandžačka narodna partija u srijedu 9. maja sa početkom u 18 časova u maloj sali Kulturnog centra organizuje edukativno predavanje o nasilju na internetu. Cilj je, kako su naveli iz te stranke, prepoznavanje opasnih strana interneta i sprečavanje sve učestalijeg vršnjačkog nasilja.

Svi zainteresovani na predavanju će moći da čuju kako da se odbrane od elektronskog nasilja, kako da roditelji primjete nepravilnosti u ponašanju djece i budu svjesni opasnih strana interneta.

“Predavanje će održati profesor informatike Edit Ukić, koji će na nov i inovativan način pokušati da prenese znanje, posebno mlađim generacijama koje svakodnevno koriste internet, društvene mreže i savremene tehnologije. Čuće se i dosta korisnih saveta, posebno o prevenciji i pravilnom reagovanju i prijavljivanju ako do nasilja na internetu nažalost dođe”, rekao je član Predsjedništva SNP Ervin Čašić.

Čašić dodaje da će edukativna predavanja biti organizovana i u narednom periodu kako bi najprije djeca bila svjesna svih loših strana interneta i tehnologija koje svakodnevno koriste.

A. Ni.

Podeli