Društvo

Dugovanja za parkiranje na sudu

Velika dugovanja građana za parkiranje otežavaju poslovanje JP „Parking servis“ i smanjuju mogućnost daljeg unapređivanja stacionarnog saobraćaja u Novom Pazaru. Iz ovog preduzeća apeluju na građane-vozače da izmire dugovanja jer sledi naplata ovih potraživanja preko suda.

Jp „Parking servis“ raspolaže sa oko 900 parking mesta sa kojih ubire prihod za plate zaposlenih i dalje unapređenje parkirališta. Velika dugovanja građana, od oko 3 miliona i 520 hiljada dinara, dovode u pitanje opstanak ovog preduzeća.

„Pozivamo građane, naše dužnike, da izmire svoja dugovanja jer ćemo biti prinuđeni da potraživanja naplatimo na sudu“, kaže Meliha Dazdarević, pravnica u JP „Parking servis“.

Duguju i naši građani koji žive i rade u inostranstvu. Prema rečima Meliha Dazdarević ovi dugovi redovno se servisiraju preko agencije u Londonu tako da oni koji ne plate parking u domovini mnogo skuplje prođu u zemlji rada u Evropi.

Cene parkiranja nisu razlog ovako velikim dugovanjima. Na nivou su ili čak i niže nego u susednim većim gradovima u Srbiji.

 

Podeli