Društvo

Održan sedmi Sajam obrazovanja

Grad Novi Pazar i filijala Nacionalne službe za zapošljavanje  danas su organizovali Sajam obrazovanja na kojem su budući srednjoškolci imali priliku da se informišu o obrazovnim profilima, perspektivi zanimanja koja žele da odaberu, kao i o načinu rada škola koje su se predstavile na sajmu. Sajam je otvorio gradonačelnik Nihat Biševac.

“Cilj ovoga sajma je da olakša osnovcima izbor zanimanja. Oni donose jednu od najbitnijih odluka u životu- koje zanimanje, odnosno školu, odabrati. Nama je cilj da im preporučimo da odaberu ona zanimanja koja će u budućnosti biti tražena na tržištu rada”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Upravo tako, učenici osmih razreda iz 15 osnovnih škola danas su u Domu omladine u Novom Pazaru, na 7. sajmu obrazovanja, nastojali da dođu do informacije  o budućem školovanju i zanimanjima koja su najviše tražena na tržištu rada. Kao i prethodnih godina najviše budućih srednjoškolaca se okupljalo oko štanda Medicinske škole.

Koliko je ovih mladih ljudi, koji predstavljaju budućnost Novog Pazara, danas izabralo svoj poziv i da li će se on pokazati pravim saznaće za četiri godine kada im predstoji nova odluka – izbor fakulteta.

 

 

Podeli