DruštvoPolitikaVesti

Plodonosna poseta Turskoj trijumf politike SDP-a

Poseta Turskoj i sve što se tokom nje dešavalo predstavlja svojevrstan trijumf politike Sandžačke demokratske partije i njenog lidera Rasima Ljajića, zaključio je Izvršni odbor Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije. Predsednik Gradskog odbora SDP-a za Novi Pazar Fahrudin Đekić kazao je u izjavi za RTV Novi Pazar, a nakon održanog sastanka da će plodovi politike koju vodi najjača stranka u Sandžaku, ubrzo biti vidljivi.

Svetla budućnost Sandžaka jeste nešto što je realno i što proiziliazi iz politike koju vode Sandžačka demokratska partija i njen lider Rasim Ljajić, zaključili su članovi Izvršnog odbora Gradskog odbora Sandžačke demokratke partije za Novi Pazar na današnjem sastanku.

Na sastanku su analazirani planovi novopazarskog SDP-a u cilju podizanja kvaliteta života građana, a jedna od tema je bila i juče završena, dvodnevna poseta srbijanske delegacije Turskoj.
Predsednik GrO SDP za Novi Pazar Fahrudin Đekić kazao je da jučerašnji dan u Ankari predstavlja trijumf politike SDP-a, konzistentne i mudre politike, politike kontinuiteta koju vodi osnivač stranke Rasim Ljajić.

”Plodovi te politike će vrlo brzo biti vidljivi a oni su izgradnja puta Novi Pazar- Tutin, Novi Pazar- Sjenica- Aljinovići i Tutin- Sjenica. Dobri putevi su preduslov za privlačenje ozbiljnih investitora. Kada govorimo o izgradnji auto puta Beograd- Sarajevo koji će takođe Sandžak spojiti sa Bosnom i Beogradom, a kada tu uvežemo deonicu Požega- Boljare, mi činimo da se Sandžak nalazi na čvorištu saobraćajnica tako da je svetla budućnost Sandžaka nešto što je realno i što proizilazi iz politike koju vodi Sandžačka demokratska partija” kazao je Đekić.

Podsetimo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obraćanja na Poslovnom forumu u Turskoj posebniu zahvalnost uputio potpredsedniku Vlade i ministru Rasimu Ljajiću za, kako je rekao, ogromnu energiju koju je uložio kako bi bili napravljeni značajni pomaci u saradnji dve zemlje.

 

Senada Kalić

Podeli