Kultura

Otvorena izložba radova Igora Širškova

U Galeriji Multimedijanog centra otvorena je izložba crteža ruskog umjetnika, Igora Širškova, pod nazivom „Kartografija“. Izloženo je dvdeset radova autora koji će u novopazarskoj galeriji ostati u naredne dvije nedjelje.

Djela Igor Šriškova se nalaze u brojnim uglednim kolekcijama širom svijeta, a od sada i novopazarska likovna publika ima priliku da vidi dio njegovog opusa, odnosno crteže u različitim tehnikama, kao što su pastele, kombinovana tehnika i tuš na papiru. Na radovima su motivi koji prikazuju scene sa putovanja autora.

” Bio sam u mnogim zemljama Evropske unije, Afrike, Kine..,  i sva ta putovanja daju mi informacije i materijal za stvaralaštvo . Veoma mi se sviđa ovdje u Srbiji, pozvaću kolege i umjetnike iz Rusije da posjete ovu zemlju ”, reko je Širškov.

Umjetnička istaživanja Igora Širškova vuku korijene iz apstrakcija umjetnika ruske avangarde. Ovaj ruski umjetnik zvršio je arhitekturu, član je Udruženja dizajnera i Likovnog udruženja umjetnika Rusije. Priredio je veliki broj samostalnih i učetvovao na brojnim uglednim kolektivnim izložbama.

 

Podeli