Društvo

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole ostvarili uspjeh na sajmu u Lukavcu

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole iz Novog Pazara osvojili su zapažene rezultate na takmičenjima u ugostiteljskim disciplinama koje su organizovene u okviru Sajma ekologije i turizma LIST 2018 , a koji se održava Lukavcu. Ovim takmičenjem ujedno je predstavljen turistički potencijal grada, novopazarska kuhinja i ugostiteljstvo.

” I drugog dana sajma u Lukavcu imali smo veliku posjećenost štanda Regionalne turističke organizacije Sandžaka.  Imali smo posjetu gradonačelnika Novog Pazara, Nihata Biševca, sa saradnicima. Ono što je važno za nas jeste da je Turističko-ugostiteljska škola učestvovala na takmičenjima i u kategoriji kuhar osvojila treće mjesto, u kategoriji konobar drugo mjesto, a obrazovni profil turistički tehničar ispred škole je dobio priznanje za najbolju prezentaciju turističkih potencijala grada”, kaže direktor Regionalne turističke organizacije Sandžaka, Haris Gegić.

Profesor ove škole, Esad Lotinac, izrazio je zahvalnost organizatorima ovog sajma za topli doček, predstavnicima grada Novog Pazara koji su omogućili da se učenici predstave, ali je posebno zahvalan učenicima zbog postignutih uspjeha i osvojenih rezultata.

 

Podeli