Društvo

Škola na Dojeviću proslavila 105. rođendan

Pre tri godine, na Dan grada, postavljen je kamen temeljac za novu školu na Dojeviću. Od tada, 20.aprili se u OŠ ”Halifa bin Zaid Al Nahjan”, obeležava i kao Dan škole, koja ove godine slavi 105.rođendan. Tim povodom upriličena je svečanost kojoj su, pored učenika, njihovih roditelja i nastavnika, prisustvovali i predstavnici Uprave grada Novog Pazara, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao i predstavnici donatora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mubarak Said Al Dahri na svečanosti u Dojeviću izjavio je da je ponosan onim što je tamo video i svima poželeo uspeh.

”Hvala svima u Novom Pazaru koji služe deci, koja u ovoj školi stiču znanje. Ovde vidim jedno zajedništvo uprave, direktora i ostalih predstavnika škole, i upravo ta saradnja i bliskost je ono što je najvažnije kako bi se planirao put uspeha. Drago mi je što danas prisustvujemo ovom važnom danu za školu i ceo grad, jer škola je veoma važna za obrazovanje, a obrazovanje je najbolja investicija”, rekao je Al Dahri.

Direktor škole Besim Adilović je u svom obraćanju istakao, za Novi Pazar karakteristično konstantno povećanje broja učenika i uvek prisutni nedostatak prostora. On je kazao da se škola 6 puta gradila i 6 puta menjala ime tokom svog postojanja, od preko jednog veka, te da sada, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, vladama Srbije i UAE ima najsavremeniji školski objekat.

Najboljim učenicima na Dan škole uručene su pohvalnice. Posebno priznanje i nagrada uručena je učeniku osmog razreda te škole, fudbaleru Pazar juniorsa Samedu Baždaru, koji je nedavno sa vršnjacima iz Partizana učestvovao na turniru u Abu Dabiju.

Ovom prilikom priznanja su uručena i saradnicima: Krojačko-zanatskoj radnji ”Azemović”, koja već 18 godina obezbeđuje nagrade za najbolje učenike škole u Dojeviću, predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, izvršnom sekretaru UAE Dajani Čihorić i ambasadoru UAE Mubarak Saidu Al Dahriju.

S.Lj.

Podeli