DruštvoKultura

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo u Novom Pazaru

Povodom Dana grada  u poseti Novom Pazaru danas je bio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić. Ministra Kurića primio je gradonačelnik Nihat Biševac.  Dogovorena je buduća saradnja između dva grada na polju kulture.

Zanimljivo je da je ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo gospodin Mirvad Kurić prvi ministar kulture iz BiH koji je u poseti Novom Pazaru. Izabrao je i pravi trenutak za svoju posetu- Dan grada.

„Drago nam je da je ministar Kantona Sarajevo danas naš gost i da je došao da upotpuni ovu našu svečanost. Razgovarali smo o mogućnostima saradnje na polju kulture i sporta između naša dva bratska grada“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Ministar Kurić nije krio oduševljenje Novim Pazarom i toplim prijemom.

„Prelep grad i divni ljudi. Hvala na dobrodošlici. Razgovarali smo o celokupnom odnosu  kada je u pitanju kultura i sport Kantona Sarajevo i Novog Pazara. Bio sam iznenađen da sam  prvi ministar kulture iz Sarajeva koji je u poseti Novom Pazaru. Razgovarali smo o projektima koji mogu da se urade do kraja ove godine, kao i o programima u budućnosti“, kaže ministar Kurić.

Prostora za kulturnu razmenu ima dosta i u tome treba da prednjači Sarajevo kao veći grad, rekao nam je ministar Kurić.

 

Podeli