PolitikaVesti

Zoranić: Rocky Balboa iz Orlja prodaje lažne Halal sertifikate

Odbornik Sandžačke demokratske partije (SDP) Kasim Zoranić je u obraćanju sa skupštinske govornice optužio  lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića da je zajedno sa svojim stranačkim istomišljenicima odgovoran, jer u Novi Pazar ne dolaze muslimani kao turisti, a pogotovo oni iz arapskih zemalja.  Zoranić je rekao da je  Zukorlić kao vlasnik iz senke prodao veliki neproverenih Halal sertifikat preko Agencije čiji je zakonski zastupnik Samir Tandir.

“Ne možemo nijednog Arapina turistu da dovedemo zbog njih. Na stotine sertifikata su prodali. Rocky Balboa iz Orlja, što prodaje sertifikate. Onaj koji otima. Onaj koji organizuje, čuje posvade se dvoje, pošalje ekipu da prebiju jednoga, pa onda kaže, oni su to”, rekao je Zoranić pokazujući fotografije i dokumente, koji otkrivaju prevare u izdavanju Halal sertifikata iza kojih stoji Muamer Zukorlić.

I ovo skupštinsko zasedanje obeležila je višesatna rasprava,  opozicija je imala više predloga koji nisu u skladu sa Zakonom, niti su pod ingerencijom lokalne samouprave, a uz povrede Poslovnika. Odbornici opozicije su nekoliko puta za skupštinskom govornicom iskoristili više vremena, nego što je to predviđeno ,te su bili opomenuti od strane predsednice lokalnog parlamenta. Dobacivali su i govornicima sa mesta, a skoro tokom celog zasedanja izgledali nezainteresovano za tačke koje su usvajaju, već su koristili priliku za promociju njihovog lidera i stranke, rekao je Zoranić obraćajući se odbornicima opozicije i pozivajući ih na poštovanje gradske Skupštine.

Podsećamo da su prethodne dve sednice prekinute zbog nedoličnog ponašanja odbornika opozicije. Prvo zbog nedoličnog ponašanja odbornika Jahje Fehratovića, a odmah nakon njega je svojim ponašanjem sednicu prekinuo Admir Muratović.

Obraćanje  Kasima Zoranića možete pogledati u videu:

 

 

Podeli