Sport

Ajmaks uz AMK Novi Pazar

Auto moto klub Novi Pazar potpisao je sponzorski ugovor sa nemačko-austrijskom firmom Ajmaks, rečeno je danas na konferenciji za novinare u tom klubu.

“Odlična vest za nas. Pojavili su se u pravom trenutku, a posao je sklopljen pre 15 dana. Biće nam lakše da finansijski izdržimo, a dobićemo i na vremenu. Učestvovaćemo na velikim evropskim trkama, kao i na Svetskom prvenstvu u Santa Podu, što nismo mogli sebi da priuštimo prošle sezone. Imaćemo više vremena za pripremu vozila i treninge”, rekao je novopazarski drag vozač Esad Došljak.

On je ocenio da je Ajmaks prepoznao rezultate ovdašnjeg kolektiva, koji će se ubuduće zvati Auto moto klub Novi Pazar Ajmaks rejsing tim.

“U poslednje vreme urađeno je mnogo stvari. Opel Korsa je potpuno spremna, a Audi RS4 smo sa 1.300 popeli na 1.500 konja, nadogradili menjač, kvačilo, struju, ubrizgavanje. Grad Novi Pazar je dao veliki doprinos i biće u prvom planu”, naveo je Došljak.

“Moj rezultat iz Hokenhajma od 8,059 sekundi na stazi od 402 metra i dalje je evropski rekord u klasi 4WD stejdž 2. Nadam se da ću ga poboljšati već na prvoj trci i da ću ući u Klasu sedam sekundi, što je učinilo samo devet ljudi na svetu”, dodao je on.

Došljak je najavio i da će njegov Audi RS4 od sutra biti izložen na Sajmu automobila u Beogradu.

“Poziv je stigao od Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKS), posle prošlogodišnje državne titule u Klasi 11 sekundi. Sajam poseti do 150.000 ljudi, pa je to odlična prilika za promovišemo naš klub, grad i novog sponzora, s kojim želimo među svetsku elitu. Imamo znanje, automobil i energiju za velike rezultate”, zaključio je Došljak.

M. Minić

Podeli