DruštvoVesti

Zukorlićevi se okomili na Sandžačke novine

Tokom dana u nekoliko navrata izvršeni su hakerski napadi i pokušaji preuzimanja Facebook profila urednika i administratora Sandžačkih novina od strane nepoznatih lica, a u cilju preuzimnja kontrole nad FB stranicom tog portala, navedeno je na istom.

Na portalu Sandžačke novine se dalje navodi da “sasvim slučajno” ili ne ovi napadi dolaze upravo par dana nakon što su na portalu Sandžak Press zlonamerno objavljeni podaci o vlasniku domena sandzacke.rs kao i fotografije preuzete sa ličnih FB profila, te nakon što je na društvenim mrežama nakon ovog “crtanja meta” pokrenuta hajka protiv Sandžačkih novina.

Napadi, kako se dalje navodi, dolaze nakon niza tekstova Sandžačkih novina kojima je razotkrivena dvostruka politika lidera SPP-a Muamera Zukorlića u Beogradu.

U tekstu se ističe da je taj portal prvi najavio  da će Zukorlić promeniti naziv stranke i da će izbaciti termine “Sandžak” i “bošnjačka” iz naziva iste, da je pokazao kako se dodvorava srpskim biračima uvođenjem ćirilice na svojim plakatima, da je potrpedsednik njegove stranke Prokić visokorangirani mason, te ukazao na odnos  prema Aćif-efendiji u Novom Pazaru, odnosno Beogradu.

U tekstu objavljenom na portalu Sandžačke novine se navodi da je, iako paradoksalno zvuči, Zukorlić svojim medijskim botovima Sandžačke novine označio kao najopasniju opoziciju njegovim političkim ambicijama.

Redakcija Sandžačkih novina je digitalne tragove napada arhivirala i navode da će, ukoliko se ponove, prijaviti slučaj Facebooku i Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije radi otkrivanja i lociranja počinilaca ovog gnusnog čina.

Senada Kalić

Podeli